banner
Passat_2019_2

Zoom Passat 2019: schijn bedriegt

1948

Vertrouw niet op de foto die u hier ziet: de facelift halverwege de carrière van de Volkswagen Passat van de achtste generatie concentreert zich vooral op nieuwe technologie. Daardoor wordt hij meer geconnecteerd, comfortabeler, meer gezinsgericht en praktischer, zelfs voor bedrijven.

Wist u dat de Volkswagen Passat – zowel de Berline als de breakversie Variant – in Duitsland minstens de tweede plaats bezet in de verkoophitlijsten? Bovendien weet hij heel wat professionals aan te spreken.

Lancering van een fleet-platform

Passat_2019_4Dankzij het nieuwe platform “We Connect Fleet” van Volkswagen moet de opgefriste Passat kunnen verder surfen op deze golf van succes. “We Connect Fleet” biedt een online platform dat bedrijven toegang geeft tot een digitaal routeboek (met onder meer de geografische positie van de auto), de voertuigstatus (verbruik, onderhoud enzovoort) en nog andere informatie. De werknemer heeft zelf ook toegang tot bepaalde data via zijn smartphone en kan op elke moment, bijvoorbeeld voor persoonlijke verplaatsingen, een “Privémodus” inschakelen.

Discrete maar straffe innovaties

Passat_2019_3Verschillende modi en personalisering staan ter beschikking dankzij het nieuwe DCC (Dynamic Chassis Control), waardoor de schokdemping naar wens kan worden ingesteld in een geleidelijke schaal van liefst 40 programma’s. Dankzij de matrix led-koplampen, die rechtstreeks zijn overgenomen van de luxueuze Touareg, wordt uw rijcomfort gecombineerd met een foutloos zicht.

Maar meer nog dan dat alles wijdt de Volkswagen Passat 2019 in wereldpremière de Travel Assist in, dat het semizelfstandig rijden tot het uiterste duwt, en dat van 0 tot 210 km/u. De Passat wordt bovendien de eerste Volkswagen ter wereld die verkrijgbaar is met een ‘capacitief’ stuur, dat aanrakingen van de bestuurder registreert om hem beter te ondersteunen in noodgevallen.

Uiteraard past Volkswagen ook het motorenpalet aan. Zo geraakt de plug-in hybride Passat GTE vandaag op realistische wijze 55 kilometer ver (WLTP) in zuiver elektrische modus. Dat komt overeen met een verhoging met 30 procent van de batterijcapaciteit, zonder gevolgen voor het koffervolume. De 1.5 TSI met 150 pk op benzine en de 2.0 TDI (eveneens met 150 pk) op diesel zijn gemoderniseerd om volledig te voldoen aan de huidige uitstootnormen.

De Volkswagen Passat MY 2019 wordt op 7 maart in wereldpremière onthuld op het Salon van Genève. De orderboekjes gaan open in mei.

Passat_2019_1