banner
Golf7_8

Volkswagen op het Salon van Brussel 2017

1375

Niettegenstaande alle modellen van de constructeur getoond worden op de stand van Paleis 11, zal de facelift van de Golf VII familie dit jaar alle aandacht trekken.

Op een oppervlakte van 2.500 m² wordt de stand in Paleis 11 niet alleen bevolkt door Volkswagen, maar ook door de bedrijfswagenfamilie van Volkswagen Commercial Vehicles.

Golf7_10Bij het personenwagenmerk nemen de Tiguan en de Passat een belangrijke plaats in met respectievelijk 3 en 4 tentoongestelde uitvoeringen, maar toch is het vooral de Golf die alle spots op zich zal krijgen. En dat in al zijn vormen: 3-deurs, 5-deurs, break, GTE, GTI en zelfs e-Golf, want de volledige familie kreeg inderdaad een midlife facelift en die zal voor het eerst aan het publiek getoond worden op het Salon van Brussel.

Naast enkele zichtbare nieuwigheden – vooral op het vlak van zijn koplampen – is de versie 2017 van de meest bekende Volkswagen het eerste voertuig uit zijn klasse dat uitgerust is met een bedieningssysteem via gebaren. Daarnaast is de nieuwe Golf eveneens voorzien van het infotainment systeem van de laatste generatie, dat door de constructeur werd ontwikkeld.

Golf7_6Onder de motorkap van de Golf steekt de nieuwste generatie motoren van de groep, waaronder de volledig nieuwe 1.5 TSI Evo met actieve cilindertechnologie (ACT), die hier voor het eerst gebruikt wordt. Daarnaast mag ook de DSG7 versnellingsbak niet uit het oog verloren worden. Die zal geleidelijk aan de automatische versnellingsbakken met 6 versnellingen in het volledige gamma vervangen. De GTI uitvoering kreeg meer vermogen en biedt in zijn basisversie voortaan 230 pk, terwijl de GTI Performance versie 245 pk in huis heeft.

De 100% elektrische Golf zal ook in zijn 2017 versie in Brussel te zien zijn. Hij heeft een autonomie van 300 km, wat 50% meer is dan bij de vorige uitvoering.

U vindt alles over de nieuwe Golf in ons artikel dat gewijd is aan deze nieuwigheid. 

 

Lijst van de tentoongestelde voertuigen:

Golf                                                            2.0 TDI 150 pk 6v

Golf                                                           1.5 TSI Eco 150 pk

Golf GTI                                                    2.0 TSI 230 pk DSG7

Golf Variant                                             1.6 TDI 115 pk 5v

e-Golf                                                  136 pk