banner
VW_CADDY2020_-4

Volkswagen Caddy 2020: groter, veiliger, digitaler

706

La 5e génération du Volkswagen Caddy a été conçue pour plaire, plus que jamais, aux familles et aux professionnels. De 5e generatie van de Volkswagen Caddy werd ontwikkeld om meer dan ooit zowel families als professionelen te behagen.

De Volkswagen Caddy is volledig vernieuwd! Hij rust voortaan op hetzelfde onderstel als de eveneens nieuwe Golf van de 8e generatie. Dit betekent concreet dat alle motoren een update krijgen waardoor de uitstoot met 12% teruggedrongen wordt.

Bij de lancering in de herfst van 2020 zullen 2 dieselmotoren verkrijgbaar zijn. Een 2.0 TDI van 102 en één van 122 pk. Later komt een derde 2.0 TDI met 75 pk onder de motorkap het dieselassortiment vervoegen, terwijl het gamma eveneens uitgebreid zal worden met een 1.5 TSI turbo benzinemotor met 115 pk en een CNG-krachtbron van 130 pk. Tot slot zal ook nog een licht hybride benzinevariant (e-TSI) het levenslicht zien.

Herverkoopbare ruimte

VW_CADDY2020_-7Door gebruik te maken van hetzelfde platform als de Golf biedt de Caddy eveneens meer interieurruimte en laat dat net zijn wat men van dit model verwacht: praktisch nut en veelzijdigheid! Professionelen zullen voortaan twee europalletten kunnen laden en genieten van een laadvolume van 3,3 m³. De Caddy Maxi met lange wielbasis doet daar met een laadvolume van 4 m³ nog een schepje bovenop! Families zullen op hun beurt de ruimte in het interieur waarderen, want de Caddy wordt langer en breder dan ooit tevoren.

Veiliger en meer geconnecteerd dan ooit

VW_CADDY2020_-56 van de 19 rijhulpsystemen van de Caddy zijn helemaal nieuw. Het gaat hier onder meer om de Trailer Assist, die het achteruit manoeuvreren met een aanhangwagen aanzienlijk vereenvoudigt. Net als de Golf beschikt ook de nieuwe Caddy over de “Digital Cockpit”, waardoor hij voorzien is van een digitaal dashboard.

De Caddy wordt aangeboden in tal van uitvoeringen: Caddy, Caddy Cargo, Caddy Maxi, Caddy Panamericana (met integrale 4Motion aandrijving), Caddy Edition, Caddy Beach en Caddy Campervan!

De commercialisering is voorzien voor de herfst van 2020.