banner
SKODA_NETELAND6

Vier nieuwe Fabia’s voor Politiezone Neteland

2244

Compact, vinnig en kwalitatief. Dat zijn de eisen die Politiezone Neteland aan zijn dienstvoertuigen voor wijkwerking stelt. Meteen de reden waarom de agenten van Vorselaar, Herenthout, Olen en Grobbendonk tot nog toe met Skoda’s Roomster reden, ook al waren die eigenlijk te ruim voor het beoogde gebruik. Korpschef Luc Smeyers licht de switch toe: ‘Onze wijkagenten zijn voornamelijk per fiets onderweg, omwille van het gebruiksgemak. Als ze de wagen nemen, dan is dat meestal alleen en voor korte verplaatsingen. Voor interventies en achtervolgingen hebben we grotere wagens in de poule.’

Marc Walravens (Public Affairs Manager Skoda D'Ieteren Finance) avec Nadia Kennis (Garage Van Rompaey) et Luc Smeyers (Commissaire principal et chef de corps de la Police locale Neteland).

Marc Walravens (Public Affairs Manager Skoda D’Ieteren Finance) met Nadia Kennis (Garage Van Rompaey) en Luc Smeyers (Hoofdcommissaris en Korpschef Lokale Politie Neteland).

Met dien verstande is de keuze op de Skoda Fabia gevallen, weliswaar uitgerust met een pittige turbomotor van 110 pk en een DSG-automaat. ‘Onze Roomsters reden gemiddeld 10000 kilometer per jaar’, weet commissaris Dirk Van Peer, ‘wat natuurlijk te weinig is voor een turbodiesel’.

Daarom opteert het korps ditmaal voor benzinewagens die operationeel geleased worden voor een periode van vijf jaar of 75000 kilometer. Marc Walravens van D’Ieteren Finance onderschrijft de beslissing om voor de Fabia 1.2 TSI te gaan: ‘Dankzij de Roomster weten we perfect waar de PZ Neteland nood aan heeft, zowel wat het wagentype als wat de aandrijving betreft. De Skoda Fabia voldoet met stip aan al die vereisten’.


Article Tags: · · ·