banner
02_SUPERB_iV

SUPERB iV: de grote oplaadbare hybride kilometervreter van ŠKODA

3847

De nieuwe elektrische familie van ŠKODA, iV genaamd, verwelkomt ook de oplaadbare hybride SUPERB binnen zijn rangen. Hij komt meteen als berline, maar ook als COMBI. De grote kilometervreter die met zere emission de stad in kan, is meteen geboren!

De SUPERB krijgt in 2019 een ruime technische en esthetische midlife update. De grote nieuwigheid is echter de komst van een volledig nieuw model met iV-logo, dat als berline en COMBI leverbaar zal zijn. Het gaat om het eerste ŠKODA model dat uitgerust is met een oplaadbaar hybride aandrijflijn. Onder de motorkap rust een 156 pk sterke traditionele 1.4 TSI benzinemotor, die gekoppeld wordt aan een elektromotor van 85 kW. Het maximale vermogen bedraagt hierdoor 218 pk, waardoor duurzame mobiliteit zonder compromissen inzake dynamiek een realiteit wordt.

55 km in 100% elektrische modus

De ŠKODA SUPERB iV beantwoordt aan de recentste uitstootnormen. Niettegenstaande het precieze cijfer nog niet vastligt, is inmiddels wel duidelijk dat zijn CO2-uitstoot onder 40 g/km zal liggen. De batterij van 13 kWh biedt een emissieloze autonomie van 55 km volgens de  nieuwe en meer realistische WLTP-normen.

De nieuwe hybride SUPERB kan opgeladen worden via een standaard stopcontact, een wall box of tijdens het rijden (via de benzinemotor of de energierecuperatie tijdens het remmen). Wanneer de elektro- en benzinemotor de handen in elkaar slaan is een totale autonomie van 850 km mogelijk, zodat lange ritten en toch zonder emissie in de stad rijden combineerbaar zijn.

De SUPERB iV zal op het einde van dit jaar gecommercialiseerd worden. Hetzelfde geldt trouwens voor de SUPERB SCOUT 4×4 met off-road look, die 15 mm hoger op zijn wielen staat en die vanaf nu ook zijn opwachting maakt binnen het SUPERB gamma.