banner
foto 3 bis Square

Square Group kiest voor CO2-neutrale Volkswagen ID.3

460

Square Group gaat verder in een ommekeer van zijn vlootbeheer. In april heeft MIG Motors 6 Volkswagen ID.3’s geleverd. Daarmee heeft Square Group een belangrijke bijkomende stap gezet in de elektrificatie en het CO2 neutraal maken van zijn wagenpark. Die keuze past perfect bij de bedrijfsfilosofie van Square Group.

Na de legendarische kever en de succesvolle Golf is de ID.3 de derde auto waarmee Volkswagen een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis aansnijdt. De volledig elektrische ID.3 is niet enkel belangrijk voor Volkswagen maar zorgt ook voor een ommekeer bij de bedrijven en de klanten die kiezen voor deze  elektrisch aangedreven middenklasser. Bewijs daarvan is Square Group uit Wondelgem bij Gent. “Die eerste 6 ID.3’s zijn een verdere ontwikkeling van een volledige elektrificatie van onze vloot en dat past perfect bij onze bedrijfsfilosofie,” zo weet Ruben Simoens, Directeur Technische Dienst bij Square Group.

 

Deel van de bedrijfsfilosofie

 

Het verminderen van de CO2-uitstoot bij zijn activiteiten is een rode draad in de bedrijfsfilosofie van Square Group. Op dat vlak is het bedrijf met hoofdzetel in Wondelgem nabij Gent een trendsetter. Het is één van de weinige bedrijven in zijn sector die gecertificeerd is volgens de CO₂-prestatieladder en daarin niveau 3 haalt. Concreet komt het er op neer dat Square Group in al zijn activiteiten zijn emissies precies in kaart kan brengen en een stappenplan heeft uitgewerkt om zijn milieuprestaties voortdurend te verbeteren. Dit certificaat is niet enkel goed voor het milieu maar voor Square Group opent het ook kansen om in aanmerking te komen voor openbare aanbestedingen en opdrachten van de verschillende overheden. Het certificaat, dat door SGS werd uitgereikt, veronderstelt dat Square Group een jaarlijkse audit ondergaat. Daarin wordt niet enkel nagegaan of de prestaties nog altijd conform het certificaat zijn. Er wordt ook gekeken of bij Square Group zijn stappenplan om de CO2-emissie verder te beperken, wordt nagevolgd. Precies daarom heeft Square Group gekozen om 6 CO2-neutrale Volkswagen ID.3’s in dienst te nemen. Square Group heeft een vloot van 272 voertuigen. Daarvan zijn er 105 personenwagens, met onder meer 11 Passats GTE, plug-in hybrides. De ID.3’s, met hun 58 kW-batterij hebben volgens WLTP een actieradius van 425 kilometer en zijn daarmee een praktisch en tegelijk CO2-neutraal alternatief.

Jefta Pieters van MIG Motors (rechts) overhandigt de sleutel van één van de 6 ID.3’s aan Ruben Simoens van Square Group (links).

Jefta Pieters van MIG Motors (rechts) overhandigt de sleutel van één van de 6 ID.3’s aan Ruben Simoens van Square Group (links).

 

 

Circulaire economie

Square Group is ontstaan uit Aclagro en is door interne groei en acquisities geëvolueerd tot een groep van vier ondernemingen die elkaar met hun activiteiten wonderwel aanvullen. Aclagro staat in voor infrastructuurwerken maar ook voor afbraak en bodemsanering. De afvalstromen die daaruit voortkomen worden omgezet in secundaire grondstoffen in de recyclagecentra van AC Materials en hergebruikt voor de aanleg bij infrastructuurwerken. Bij Oryx Projects wordt gestreefd naar het geven van een nieuwe bestemming aan zogenaamde brownfields voor de ontwikkeling van stedelijke projecten. Het Lievehof en het Tondelier-project in Gent zijn daar twee voorbeelden van. De twee sites hadden in het verleden een industriële bestemming. Het vierde bedrijf binnen de groep is DD Shipping dat via binnenvaart instaat voor het verschepen van materiaal van AC Materials en het grondreinigingscentrum van Square Group. Met zijn verschillende afdelingen is Square Group een praktisch en concreet voorbeeld van circulaire economie. Het zorgvuldig omgaan met grondstoffen vertolkt zich ook in een CO2-arm beleid en daar speelt de omschakeling in het wagenpark een grote rol in.