banner
Seat Ibiza front 2015

SEAT Ibiza met 88 g/km

3442

Ibiza in drie uitvoeringen

Seat Ibiza mirror 2015Een auto met een jeugdig karakter combineren met een laag verbruik en een geringe CO2-uitstoot, is mogelijk. Dat bewijst de Ibiza. Deze populaire compacte vierwieler waarvan het koetswerkdesign het werk is van de Belg Luc Donckerwolke, behoudt zijn frisse look maar kan nu verder worden opgevrolijkt met een reeks nieuwe koetswerktinten en colour-packs. Zo bent u in staat om uw Ibiza te individualiseren en de look te geven die bij u past. De Ibiza blijft verkrijgbaar in drie koetswerkuitvoeringen: als vijfdeurs, driedeurs (SC of Sport Coupé) en als break (ST of Sport Tourer).

 

Ibiza met lage CO2-uitstoot

Kosten beperken dat kan door het verbruik terug te dringen en de fiscale lasten te verminderen. Dat laatste wordt voor een groot deel door de CO2-uitstoot bepaald. Het is precies met deze waarden dat de vernieuwde Ibiza u sterk zal verbazen. Hij is verkrijgbaar met een nieuwe reeks motoren die allen aan Euro 6 voldoen. De zuinigste is de nieuwe driecilinder diesel. Deze 1.4 TDI met 75 pk heeft een gemiddeld normverbruik van slechts 3,4 l/100 km, wat overeenstemt met een CO2-uitstoot van amper 88 g/km. Bij de 1.6 TDI’s met 90 of 105 pk blijft het normverbruik beperkt tot 3,8 l/100 km.

 

Ibiza met nieuwe zuinige benzinemotoren

Benzinemotoren worden steeds belangrijker, zeker in het marktsegment van de Ibiza. Het is dan ook geen toeval dat hier een hele reeks nieuwe motoren zijn ‘entree’ maakt. Alvast één van de motoren die indruk maakt is de 1.0 TSI Ecomotive (95 pk), een driecilinder met een gemiddeld normverbruik van slechts 4,1 l/100 km, goed voor een CO2-uitstoot van 94 g/km. Tot voor kort waren dergelijke waarden enkel mogelijk met een dieselmotor. De 1,0-liter driecilinder is ook verkrijgbaar met 75 en 110 pk. Een andere blikvanger bij de benzines is de 1.4 TSI ACT met actief cilindermanagement. Met zijn vermogen van 150 pk en zijn maximum koppel van 250 Nm ervaar je ongetwijfeld een pittige rijdynamiek. Kenmerkend aan deze viercilinder is dat twee van de vier cilinders worden uitgeschakeld als de motor gedeeltelijk wordt belast. Dat heeft een gunstige invloed op het normverbruik dat beperkt blijft tot 4,8 l/100 km in de Ibiza vijfdeurs.

 

Ibiza met DSG

De TSI van 110 pk en de TDI van 90 pk zijn optioneel verkrijgbaar met de comfortabele DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Het stop-startsysteem, dat de motor automatisch uitschakelt als de auto stilstaat, is beschikbaar op alle versies van de nieuwe SEAT Ibiza.

Om je ten volle te laten genieten van een aangescherpte rijdynamiek is de ophanging van de Ibiza aangepast. Met het optionele systeem SEAT Drive Profile beschikt u over een adaptieve demping en kunt u kiezen tussen twee modi: sport of comfort. Via een druk op de Comfort/Sport-toets wordt ook de intensiteit van de stuurbekrachtiging beïnvloed. Ook nieuwe veiligheidssystemen maken hun entree zoals een vermoeidheidsdetector.

 

Ibiza en connectiviteit

Seat ibiza interior 2015In de nieuwe Ibiza gebruikt SEAT de tweede generatie van zijn Easy Connect-infotainmentsystemen. Het nieuwe MediaSystem plus en het navigatiesysteem kunnen ook worden uitgebreid met MirrorLink™, dat een perfecte integratie van smartphones in het infotainmentsysteem van de wagen mogelijk maakt. Dankzij MirrorLink™ kunnen tal van smartphonefuncties en een uitgebreid aanbod apps veilig gebruikt worden in de auto. SEAT ontwikkelde bovendien een eigen app voor MirrorLink™, SEAT DriveApp genaamd. Het systeem is compatibel met de meeste smartphones. Dankzij Easy Connect met Full Link (dat MirrorLink™, Android Auto en Apple CarPlay bundelt) bent u als bestuurder met om het even welke smartphone altijd geconnecteerd en kunt u tegelijk uw volle aandacht op de weg houden.


Article Tags: · ·