banner
Seat-Ibiza-FR-Modelljahr-2015-articleTitle-f513aba6-776904

Salon van Brussel: niet te missen bij SEAT

3795

Bij SEAT zullen alle blikken gericht zijn op de volledig nieuwe Leon X-PERIENCE, waarvan de Belgische marktlancering samenvalt met het salon van Brussel.

Leon X-PERIENCE

Met dit model, dat een avontuurlijke versie is van de break Leon ST, surft de Spaanse constructeur op de SUV-golf. U zult deze X-PERIENCE-variant herkennen aan zijn avontuurlijke look, die met name wordt gekenmerkt door standaard 17-duimvelgen, kunststof koetswerkbeschermingselementen, bodemplaten voor- en achteraan in aluminiumlook en een 15 mm grotere bodemvrijheid ten opzichte van een klassieke Leon ST. Opdat u met een gerust hart achterafweggetjes zou kunnen nemen of een bouwwerf zou kunnen oprijden beschikt de Leon X-PERIENCE standaard over een vierwielaandrijving met gestuurde Haldex-koppeling van de vijfde generatie. Deze ‘alle wegen break’ wordt aangeboden met een 1.8 TSI-benzinemotor met 180 pk (152 g CO2/km) en drie dieselversies: de 1.6 TDI met 110 pk (125 g/km) en de 2.0 TDI met 150 of 184 pk (129 g/km in beide gevallen).

leonxperience

Leon ST TGI

Van de Leon zal ook een ST 1.4 TGI-versie te zien zijn: een break die rijdt op aardgas. Zijn motor ontwikkelt 110 pk en gebruikt zowel benzine als aardgas (CNG). In de tanks onder de koffervloer kan 15 kg gas opgeslagen worden en daarmee kan de auto ongeveer 400 km afleggen in CNG-modus. De Leon TGI stoot slechts 94 g CO2/km uit en is dus 90% aftrekbaar voor bedrijven.

Seat-Leon-ST-Ecomotive-2013-02

Leon Cupra

De sportieve salonbezoekers zullen zeker ook halt houden bij de nieuwe sportieve versie van de Leon: de Cupra. Temeer omdat hij voortaan ook beschikbaar is in breakversie (ST), om ruimte optimaal te verzoenen met sportiviteit. Deze radicale versie van de compacte Spanjaard onderscheidt zich door zijn gespierde look, maar ook door zijn krachtige 2.0 TSI-motor, die verkrijgbaar is met 265 of 280 pk. Deze voorwielaangedreven sportieveling trakteert zich op een aangescherpt onderstel, bijgestaan door een gestuurd sperdifferentieel dat het spinnen van de voorwielen indijkt.

seat-leon-cupra-280-2-1


De overige modellen op de Seat-stand:

• Mii

• Ibiza & Ibiza ST

• Altea XL

• AlhambraArticle Tags: · · · · ·