banner
IMG_1137

Edpnet neemt 12 Audi’s A3 e-tron in dienst

342

De telecomoperator Edpnet uit Sint Niklaas heeft net 12 Audi’s A3 e-tron in dienst genomen. Met deze plug-inhybriden wil Edpnet op een concrete manier vorm geven aan het verminderen van zijn ecologische voetdruk.

Deze Audi’s kunnen voor een groot deel zuiver elektrisch rijden en beperken daarmee de CO2-uitstoot en beperken bovendien de emissie van stikstofoxiden en roet wat een positieve invloed heeft op de luchtkwaliteit.

‘Elk bedrijf, groot of klein, heeft zijn impact op het milieu’, vertelt Philip Deutz, CEO van Edpnet.

‘Precies daarom hebben we beslist om over te schakelen op een groen wagenpark.  Daarvoor hebben we een nieuwe samenwerking opgestart met de nabijgelegen Garage Mertens die de auto’s levert en ook zal onderhouden.’

Joachim Slabbaert, COO van Edpnet (links op de foto), en Pedro Vermeersch, CFO van Edpnet (rechts op de foto), zijn opgetogen met hun oplaadbare Audi A3 e-tron.

Joachim Slabbaert, COO van Edpnet (links op de foto), en Pedro Vermeersch, CFO van Edpnet (rechts op de foto), zijn opgetogen met hun oplaadbare Audi A3 e-tron.

De werknemers die met een Audi A3 e-tron plug-inhybride rijden, gebruiken de auto vooral voor het woon-werkverkeer en wonen vrijwel allemaal binnen een straal van 20 kilometer. Het opladen kan op het werk waardoor ze voor hun werkverplaatsingen zuiver elektrisch kunnen rijden.  Om het opladen mogelijk te maken, wordt samengewerkt met Waassolar, dat de installatie van de laadpalen en de zonnepanelen voorziet. De zonnepanelen zullen het huidig stroomverbruik vanuit het net met 40% laten dalen.

De installateurs die meer kilometers rijden, gebruiken Volkswagens Caddy die op CNG rijden.