banner
livraison_sobeltax_7

D’Ieteren en Le Centre Automobile gaan de uitdaging aan van Sobeltax Rental

746

Er is een heel mooie samenwerking ontstaan tussen Volkswagen D’Ieteren Finance, Centre Automobile uit Gosselies (Centr’auto Charleroi nv), de groep D’Ieteren en de korte- en langetermijnverhuurder Sobeltax Rental. Die laatste heeft namelijk net 125 nieuwe voertuigen in ontvangst genomen om zijn wagenpark te vernieuwen.

Sobeltax Rental is een bedrijf dat auto’s verhuurt op korte en lange termijn. Het is opgericht in 1954 en telt 12 kantoren in Wallonië en Brussel. “Wij hebben zowel klassieke voertuigen van 3 tot 21 m3 als gekoelde modellen, vrachtwagens, pendelvoertuigen enzovoort,” vertelt Laurent Pâques, operationeel directeur.

In zijn geheel bestond het park van Sobeltax Rental tot voor enkele maanden uit 850 voertuigen die het zelf had aangekocht. “Onlangs vroegen we ons echter af of dit wel het beste alternatief was in het kader van een optimaal kostenbeheer. Daarom zijn we naar onze partner Centre Automobile gestapt”.

Die kwam met een voorstel dat de verantwoordelijken bij Sobeltax Rental aansprak. In totaal bestelde het bedrijf 125 voertuigen: 90 Volkswagen Crafters en Caddy’s voor korte termijn bij VDFin, in financiële leasing. “Maar het gaat om een ietwat hybride leasing aangezien we een forfait voor het onderhoud hebben toegevoegd. Bovendien biedt deze samenwerking vooral zichtbaarheid aan alle partners aangezien het logo van Centre Automobile in al onze folders en als een sticker op de achterkant van de wagens verschijnt,” zo verduidelijk Ioannis Manolakis, Key Account bij Sobeltax Rental. “Wij hebben een heel snelle turnover. De Volkswagen-groep was al sterk vertegenwoordigd in ons wagenpark met ongeveer 300 voertuigen: Volkswagen Golf, Passat en Tiguan, Seat Ibiza en Audi A3. Met deze nieuwe levering versterkt het bedrijf zijn positie nog”.

 

Buitengewone levering

“Voor deze levering zijn we duidelijk buiten het klassieke schema van leveren bij de verdeler gegaan,” vertelt Sébastien Baude (Volkswagen Commercial Vehicles). “Het is de eerste keer dat we zo’n concentratie auto’s moeten leveren en dat een klant ons zo veel flexibiliteit vraagt. Maar het was een mooie uitdaging en het bewijst dat we ons kunnen aanpassen aan specifieke wensen van de klant.”

Naast de levering heeft Centre Automobile ook de hele logistiek achter deze belangrijke bestelling moeten beheren: “Voor levering moesten alle voertuigen worden bestickerd, uitgerust met een tracker, naar de keuring gaan enzovoort. Voor al dat werk hebben we een atelier gehuurd op twee stappen van Sobeltax Rental, waar we de wagens konden stockeren om deze aanpassingen eenvoudig te kunnen doorvoeren,” zo vertelt Martin Pepinster, fleet manager van Centre Automobile.

 

Over Sobeltax

Sobeltax is een bedrijf dat auto’s verhuurt voor korte en lange termijn en dat voertuigen aanbiedt voor een heel breed spectrum aan klanten. “Dat kunnen voertuigen zijn voor een verhuis, maar ook voor zelfstandige klanten die kortstondig veel wagens nodig hebben om een piek in het werk op te vangen, evenementenbureaus, traiteurs enzovoort. We werken ook regelmatig samen met een paar grote klanten. Om die reden hebben we zowel volledig bestickerde auto’s in ons park als voertuigen met discrete of helemaal geen logo’s zodat klanten hun eigen belettering kunnen aanbrengen. Onze politiek is dat we ons echt aanpassen aan de wensen van de klant, ook op het vlak van materieel,” zo legt Ioannis Manolakis uit.

Meer informatie?

Le Centre Automobile – Martin Pepinster: m.pepinster@lecentreautomobile.be

Sobeltax Rental – Ioannis Manolakis: i.manolakis@sobeltaxrental.be