banner
02_CITIGOe_iV

CITIGOe iV: eerste 100% elektrische ŠKODA op de markt!

631

De Tsjechische constructeur zal eind 2019 zijn eerste 100% elektrische auto lanceren. Het gaat om de CITIGO iV, die geknipt is voor de stad.

Het is gebeurd, ŠKODA treedt daadwerkelijk binnen in het tijdperk van de elektrische mobiliteit en het doet dat met een voertuig dat eind dit jaar beschikbaar zal zijn. “Het is een erg speciaal moment voor een onderneming, die volgend jaar zijn 125ste verjaardag zal vieren”, verklaart Bernard Maier, CEO van ŠKODA AUTO, tijdens de wereldpremière van het model in Bratislava.

Autonomie van 265 km

De ŠKODA CITIGOe iV is het eerste 100% elektrische voertuig van de Tsjechische autobouwer. Deze zero emission stadsauto is met zijn standaard Lane Assist, zijn vier zitplaatsen, zijn 3.597 mm lengte en zijn 250 liter grote koffer ideaal voor stadszones. Zijn elektrische motor produceert 61 kW (wat gelijk staat aan 83 pk) en de lithium-ion-batterij biedt een autonomie die volgens de nieuwe WLTP-cyclus tot een realistische 265 km kan oplopen.  De ingenieurs zijn er dan ook in geslaagd om de autonomie die binnen de Volkswagen groep al voor dit type van voertuig bestond haast te verdubbelen. Zoiets mag gerust als een huzarenstukje bestempeld worden!

De batterij van 36,8 kWh, die onder de koffervloer wordt gemonteerd, kan via een CCS laadkabel (Combined Charging System) op één uur tot 80% opgeladen worden aan een CC-snellader van 40 kW. Uiteraard kan de Tsjechische stadsauto met nuluitstoot zijn elektriciteit eveneens ‘tanken’ aan een wall box of een gewoon stopcontact.

De CITIGO iV zal vanaf het einde van dit jaar gecommercialiseerd worden voor een prijs onder 20.000 euro, want bij ŠKODA moet elektrische mobiliteit voor iedereen beschikbaar zijn!